HOME / info / Titeren

Titeren

Wat is titeren?
Een titerbepaling kan nuttig zijn om na te gaan of uw hond voldoende antistoffen heeft aangemaakt en bijgevolg beschermd is. We kunnen dit nagaan voor drie ziektes, namelijk distemper, hepatitis en parvo.

Op de leeftijd van 6 maanden ontvangt u een uitnodiging voor de puppybegeleiding bij een van onze assistentes. Dit is tevens een goed moment om de titerbepaling te laten uitvoeren. Uiteraard kan dit ook op een andere leeftijd plaatsvinden.

Voor deze test gaan we een klein beetje bloed prikken, er hoeft hiervoor niet geschoren te worden. Met een sneltest hebben we na ongeveer 10 minuten het resultaat.
Als de test positief is, weten we dat er voldoende antistoffen aanwezig zijn en uw dier dus beschermd is. In de meeste gevallen, kunnen we dan meteen 3 jaar wachten om uw hond opnieuw tegen deze ziektes te vaccineren.
Indien de test negatief zou zijn, zijn er onvoldoende antistoffen en dus geen bescherming. Dan wordt het vaccin best opnieuw gegeven en kan de test herhaald worden na 1 maand om na te gaan of er dan wel antistoffen werden aangemaakt.

We beseffen dat dit niet zo een gemakkelijke uitleg is. Mocht je hier vragen over hebben, kunt u uiteraard steeds bij ons terecht!
Consultatie
050 22 35 04
Enkel op afspraak tijdens de openingsuren
Ma-Vij: 8.30u-12u en 13.30u-18u
Za: 9u-12u
Telefonisch of online
ONLINE AFSPRAAK
We stellen slechts een aantal uren open voor het maken van online afspraken.
Op de andere tijdstippen en de dag zelf, kunt u telefonisch een afspraak maken.
Spoedgevallen
050 22 35 04
Neem voor spoedgevallen altijd eerst telefonisch contact op!
Wachtdienst
We verzorgen onze eigen wachtdienst. Indien de dierenartsen echter uitzonderlijk verhinderd zijn, zal u doorverwezen worden naar een collega in de buurt.
dierenarts
Lotte
Paijmans
dierenarts
Annika
Bakker
Heidelbergstraat 68
8210 Loppem
info@dierenartsenheidelberg.be
050 22 35 04
Openingsuren
Ma-Vrij: 8.30u-12u en 13.30u-18u
Za: 9u-12u

Medicatie en voeding afhalen kan steeds tijdens onze openingsuren
Wij gebruiken enkele noodzakelijke functionele cookies om de site te laten werken zoals beschreven in onze cookie policy Door te klikken op ″accepteer″ stemt u hiermee in, bij weigering sluit deze site automatisch.