HOME / info / Tanden poetsen

Tanden poetsen

Tandverzorging bij uw kat
Een goede tandhygiëne is ook bij onze huisdieren erg belangrijk!

Bij katten is het wateradditief van Plaqtiv een zeer makkelijke en effectieve manier om de mondhygiëne in de dagelijkse routine op te nemen.
Het is een nieuw product die zeer goeie resultaten heeft. Het vormen van tandplak en -steen wordt vertraagd. Daarenboven zorgt het wateradditief er ook voor dat het aanwezige tandsteen poreus wordt en sneller afbrokkelt. 

Daarnaast bestaat er ook een spray om dagelijks op de tanden van uw kat te sprayen. 

Een andere methode is om de tanden te poetsen. Ook dit is een zeer effectieve manier om de tanden van uw kat te onderhouden, maar we geven toe dat het bij katten niet altijd even gemakkelijk aan te leren is. 

Zie je het tanden poetsen bij je kat zitten, dan is een langzaam leerproces belangrijk en vergeet ook je kat achteraf niet te belonen!
  • Laat je kat wennen aan het aanraken van haar bek en het optrekken van haar lip. Doe dit regelmatig en geef daarna een beloning!
     
  • Smeer een beetje tandpasta op je vinger en hou het voor je kat en kijk of ze het oplikt. Als ze dat niet doet, kan je een beetje tandpasta op haar neus aanbrengen. Dit zal ze zeker aflikken. Als ze het lekker vindt, is de kans groot dat ze na verloop van tijd wel de pasta van je vinger zal likken.
     
  • Wanneer je kat er klaar voor is, gaan we de tanden proberen poetsen met onze vinger, door langzaam aan met je vinger en tandpasta over de tanden te bewegen. Besteed voornamelijk aandacht aan de hoektanden en de grote achterste kiezen, aangezien daar het snelste tandplak ontstaat. Doe het rustig en kalm!
     
  • Het volstaat om enkel de buitenste tanddelen te poetsen. Het is dus onnodig om de mond te openen en de binnenkant te poetsen!

Tenslotte kan een aangepaste voeding ook veel helpen! Wij geven met veel plezier uitleg in de praktijk.
 
Consultatie
050 22 35 04
Enkel op afspraak tijdens de openingsuren
Ma-Vij: 8.30u-12u en 13.30u-18u
Za: 9u-12u
Telefonisch of online
ONLINE AFSPRAAK
We stellen slechts een aantal uren open voor het maken van online afspraken.
Op de andere tijdstippen en de dag zelf, kunt u telefonisch een afspraak maken.
Spoedgevallen
050 22 35 04
Neem voor spoedgevallen altijd eerst telefonisch contact op!
Wachtdienst
We verzorgen onze eigen wachtdienst. Indien de dierenartsen echter uitzonderlijk verhinderd zijn, zal u doorverwezen worden naar een collega in de buurt.
dierenarts
Lotte
Paijmans
dierenarts
Annika
Bakker
Heidelbergstraat 68
8210 Loppem
info@dierenartsenheidelberg.be
050 22 35 04
Openingsuren
Ma-Vrij: 8.30u-12u en 13.30u-18u
Za: 9u-12u

Medicatie en voeding afhalen kan steeds tijdens onze openingsuren
Wij gebruiken enkele noodzakelijke functionele cookies om de site te laten werken zoals beschreven in onze cookie policy Door te klikken op ″accepteer″ stemt u hiermee in, bij weigering sluit deze site automatisch.