HOME / info / Tanden poetsen

Tanden poetsen

Tandverzorging bij uw kat
Een goede tandhygiëne is ook bij onze huisdieren erg belangrijk!

De beste methode is het poetsen van de tanden met speciale tandpasta voor onze huisdieren. We geven toe dat het bij katten niet altijd even gemakkelijk aan te leren is, maar het is niet onmogelijk. Hoe vroeger je start met het aanleren, hoe sneller je kat dit gewoon wordt en kan aanleren.

Zie je het tanden poetsen bij je kat zitten, dan is een langzaam leerproces belangrijk en vergeet ook je kat achteraf niet te belonen!
 • Laat je kat wennen aan het aanraken van haar bek en het optrekken van haar lip. Doe dit regelmatig en geef daarna een beloning!
   
 • Smeer een beetje tandpasta op je vinger en hou het voor je kat en kijk of ze het oplikt. Als ze dat niet doet, kan je een beetje tandpasta op haar neus aanbrengen. Dit zal ze zeker aflikken. Als ze het lekker vindt, is de kans groot dat ze na verloop van tijd wel de pasta van je vinger zal likken.
   
 • Wanneer je kat er klaar voor is, gaan we de tanden proberen poetsen met onze vinger, door langzaam aan met je vinger en tandpasta over de tanden te bewegen. Besteed voornamelijk aandacht aan de hoektanden en de grote achterste kiezen, aangezien daar het snelste tandplak ontstaat. Doe het rustig en kalm!
   
 • Het volstaat om enkel de buitenste tanddelen te poetsen. Het is dus onnodig om de mond te openen en de binnenkant te poetsen!
   
Mocht het poetsen echt niet lukken, dan heeft het oplikken van de tandpasta ook een positief effect, aangezien het een enzymatische werking heeft. Daarnaast bestaat er ook een supplement die je aan het drinkwater kan toevoegen en die eveneens een anti-tandplak werking heeft.

Naast het poetsen van de tanden, kan een aangepaste voeding ook veel helpen! Wij bespreken graag de mogelijkheden.
 
Consultatie
050 22 35 04
Enkel op afspraak tijdens de openingsuren
Ma-Vij: 8.30u-12u en 13.30u-18u
Za: 9u-12u
Telefonisch of online
ONLINE AFSPRAAK
We stellen slechts een aantal uren open voor het maken van online afspraken.
Op de andere tijdstippen en de dag zelf, kunt u telefonisch een afspraak maken.
Spoedgevallen
050 22 35 04
Neem voor spoedgevallen altijd eerst telefonisch contact op!
Wachtdienst
We verzorgen onze eigen wachtdienst. Indien de dierenartsen echter uitzonderlijk verhinderd zijn, zal u doorverwezen worden naar een collega in de buurt.
dierenarts
Lotte
Paijmans
dierenarts
Annika
Bakker
Heidelbergstraat 68
8210 Loppem
info@dierenartsenheidelberg.be
050 22 35 04
Openingsuren
Ma-Vrij: 8.30u-12u en 13.30u-18u
Za: 9u-12u

Medicatie en voeding afhalen kan steeds tijdens onze openingsuren
Wij gebruiken enkele noodzakelijke functionele cookies om de site te laten werken zoals beschreven in onze cookie policy Door te klikken op ″accepteer″ stemt u hiermee in, bij weigering sluit deze site automatisch.