Sterilisatie kat

Praktische info
De ingreep plannen we over het algemeen ’s ochtends omdat de kat best nuchter blijft voor de operatie: de avond voordien mag ze nog eten tot 21u en ’s nachts mag ze ook niet meer drinken.
Ze mag in de namiddag terug naar huis, we bespreken samen met u wanneer het past om haar op te halen.  

Voor de operatie zal de buik geschoren worden zodat we een schoon operatieveld kunnen hebben. Via een kleine incisie zullen de eierstokken worden verwijderd. De baarmoeder wordt enkel verwijderd als dit nodig blijkt te zijn.
Het is mogelijk dat uw katje de dag van de ingreep nog wat slaperig is. Als ze wil mag ze gerust eten en drinken, maar sommige katten wachten daar nog even mee. Hou ze wel best ’s nachts binnen tot ze goed hersteld is van de ingreep.
Na 10 dagen is de wonde volledig genezen. De draadjes worden over het algemeen niet verwijderd, deze zijn zelfverteerbaar.
We zien zelden problemen met de operatiewondes, maar mocht u toch twijfelen, neem dan zeker contact op! Een wonde mag niet rood of pijnlijk zijn en niet warm aanvoelen. Ook wondvocht zien we liever niet.
We willen nog even vermelden dat de anticonceptiepil voor de kat ook bestaat. Toch raden we ten zeerste af om hier gebruik van te maken, wegens de vele bijwerkingen. De kans op kwaadaardige melkkliertumoren is namelijk zéér groot bij het geven van de pil. Daarnaast is er ook een verhoogde kans op baarmoederontsteking, suikerziekte en cysten van de eierstokken.
Consultatie
050 22 35 04
Enkel op afspraak tijdens de openingsuren
Ma-Vij: 8.30u-12u en 13.30u-18u
Za: 9u-12u
Telefonisch of online
ONLINE AFSPRAAK
We stellen slechts een aantal uren open voor het maken van online afspraken.
Op de andere tijdstippen en de dag zelf, kunt u telefonisch een afspraak maken.
Spoedgevallen
050 22 35 04
Neem voor spoedgevallen altijd eerst telefonisch contact op!
Wachtdienst
We verzorgen onze eigen wachtdienst. Indien de dierenartsen echter uitzonderlijk verhinderd zijn, zal u doorverwezen worden naar een collega in de buurt.
dierenarts
Lotte
Paijmans
dierenarts
Annika
Bakker
Heidelbergstraat 68
8210 Loppem
info@dierenartsenheidelberg.be
050 22 35 04
Openingsuren
Ma-Vrij: 8.30u-12u en 13.30u-18u
Za: 9u-12u

Medicatie en voeding afhalen kan steeds tijdens onze openingsuren
Wij gebruiken enkele noodzakelijke functionele cookies om de site te laten werken zoals beschreven in onze cookie policy Door te klikken op ″accepteer″ stemt u hiermee in, bij weigering sluit deze site automatisch.