Chemische castratie

Waarom chemisch castreren?
Hoe gaat het in zijn werk?
Een reu kan chemisch gecastreerd worden door middel van een hormoonimplantaat aan te brengen onder de huid. Uw hond hoeft hiervoor niet in slaap gebracht te worden of nuchter te zijn. Dit kan gewoon plaatsvinden tijdens een consultatie.
Door het implantaat wordt de productie van de geslachtshormonen afgeremd en zullen de testikels kleiner worden, waardoor de hond tijdelijk onvruchtbaar wordt.

Een chemische castratie gebruiken we meestal om na te gaan of het ongewenste gedrag (bv rijden, dominantie,…) van de reu zou verminderen bij castratie. De chemische castratie heeft namelijk dezelfde effecten als de chirurgische ingreep, enkel is dit tijdelijk.
Het kan eventueel ook gebruikt worden bij dekreuen die (nog) niet mogen dekken en die wel bij loopse teven zitten. Belangrijk hierbij is om in het achterhoofd te houden dat men moeilijk kan voorspellen wanneer het implantaat uitgewerkt is.
We bespreken dit graag nog eens samen met u in de praktijk.
Hoe lang is chemische castratie werkzaam?
Hoelang het implantaat werkzaam is, is niet altijd voorspelbaar. Je kan stellen dat dit minstens 6 maanden duurt, maar het kan ook langer zijn. Wanneer het implantaat uitgewerkt is, zal je hond vanzelf weer vruchtbaar worden. Dit zal het makkelijkst gezien worden aan zijn gedrag en aan de grootte van de testikels.
Consultatie
050 22 35 04
Enkel op afspraak tijdens de openingsuren
Ma-Vij: 8.30u-12u en 13.30u-18u
Za: 9u-12u
Telefonisch of online
ONLINE AFSPRAAK
We stellen slechts een aantal uren open voor het maken van online afspraken.
Op de andere tijdstippen en de dag zelf, kunt u telefonisch een afspraak maken.
Spoedgevallen
050 22 35 04
Neem voor spoedgevallen altijd eerst telefonisch contact op!
Wachtdienst
We verzorgen onze eigen wachtdienst. Indien de dierenartsen echter uitzonderlijk verhinderd zijn, zal u doorverwezen worden naar een collega in de buurt.
dierenarts
Lotte
Paijmans
dierenarts
Annika
Bakker
Heidelbergstraat 68
8210 Loppem
info@dierenartsenheidelberg.be
050 22 35 04
Openingsuren
Ma-Vrij: 8.30u-12u en 13.30u-18u
Za: 9u-12u

Medicatie en voeding afhalen kan steeds tijdens onze openingsuren
Wij gebruiken enkele noodzakelijke functionele cookies om de site te laten werken zoals beschreven in onze cookie policy Door te klikken op ″accepteer″ stemt u hiermee in, bij weigering sluit deze site automatisch.